Concursul de Table/Backgammon

Scris in Regulament 0 comentarii

1. Se joaca in sistem eliminatoriu, cine castiga o partida continua concursul, sistem cupa.
2. Se foloseste modulul de 8,16,32,64 jucatori. Inscrierea se face pe baza de legitimatii FSNT. Jucatorii eliminati trec automat in concursul de consolare si/sau ultima sansa. Ordinea de concurs se trage la sorti.
3. Sisternul de joc: cine castiga 5,7,9,11 etc. linii castiga partida. Se poate juca doar la 5(cinci) linii la table. Regula o stabileste Directorul de concurs.

4. Fisele de joc sunt identice cu cele folosite la Campionatui Mondial si European si sunt avizate de Federatia Romana de Table, obligatorii pentru toti organizatorii de concursuri.
5. Se joaca in sistem open, indiferent de varsta si sex.
6. Se constituie Comisia de organizare si validare a rezultatelor, care va rezolva eventualele contestatii,si va tine evidenta concursului.
7. Pull-urile scoase din joc se pun in mod obligatoriu pe bar,nu se tin in mana. Zarurile sunt valabile numai daca raman pe tabla, in pozitia asezat dupa aruncare(aruncarea se repeta daca un zar ramane pe pull).
8. Zarurile raman pe tabla pana ce adversarul efectueaza mutarile. Dupa ce isi ridica zarurile de pe tabla, oponentul poate juca la randul sau. Zarurile aruncate trebuie sa atinga, obligatoriu, unul din peretii tablei, oricare (ambele).
9. Fiecare linie incepe astfel: ambii jucatori arunca cate un zar, cel care are zarul mai mare joaca combinatia formata din zarul sau si zarul adversarului (Ex:jucatorul A arunca 5 Jucatorul B arunca 3,jucatorul A joaca 5/3). Daca zarurile sunt egale se repeta aruncarea, pana la departajare.
10. Nu se aplica regula „piesa atinsa,piesa jucata”. Jucatorii pot reveni asupra mutarilor pana in momentul in care isi ridica zarurile de pe tabla. Adversarul asteapta.
11. Concursul se va desfasura intr-o atmosfera de fair-play, cinste si corectitudine.
12. Contestatiile se analizeaza si se rezolva pe loc, pentru a nu intrerupe concursul.
13. Cartonasul galben se acorda pentru nerespectarea articolelor 7-11 si pentru nerespectarea Decalogului jucatorului. Cartonasul rosu se acorda odata cu cel de-al doilea cartonas galben.
14. Jucatorul care nu se prezinta la masa de joc in termen de 15 minute de la ora programata pentru joc, este penalizat. Jucatorii au dreptul la 5 minute de pauza, cu aprobarea Directorului de concurs, dar fiecare 5 minute, de intarziere se penalizeaza cu pierderea unui punct de meci(o linie).
15. Nu exista limita de timp pentru disputarea unui meci, dar mutarile se fac in mod rezonabil, pentru a nu deranja adversarul.
16. Primii clasati vor fi premiati, conform Normelor financiare ale FSNT,care guvemeaza activitatea jucatorilor de table din Romania.
17. Se acorda premiul fair-play pentru tinuta, comportament, prezenta, popularitate, prin votul membrilor Comisiei de organizare. Taxa de inscriere in concurs se stabileste de Federatie.
18. Jucatorii eliminati, retrasi sau absenti, pierd dreptul de a recupera taxa de concurs.
19. Premiile se platesc numai jucatorilor legitimati !
20. Se joaca ambele zaruri obligatoriu, sau zarul posibil, intai zarul mare.
21. Comisia de disciplina e formata din directorul de concurs plus 3-4 jucatori cu experienta care aplica regulamentul Federatiei de Table (numai pentru jucatori legitimati).

Scris de Administrator   @   12 martie 2011 0 comentarii

0 Comentarii

Nici un comentariu inca. Fii primul care scrie un comentariu!
Scrie un comentariu

 
Copyright © 2010 BACKGAMMON-ROMANIA.RO | Site realizat de Navodari WebDesign