Backgammonul

Scris in Regulament 0 comentarii

Regulament

1. Zarurile – Fiecare jucator este obligat sa aiba propria sa pereche de zaruri. Nu se admit in concursuri decat zarurile de competitie, executate cu tehnologie laser, in greutate de 3,7 grame si cu latura de 1,4 mm. Acestea se pot procura contracost, sau contragarantie de la organizatorul concursului.


 

2. Prima aruncare la fiecare inceput de linie se executa cu un smgur zar de catre fiecare jucator, in partea dreapta a tablei de joc. Jucatorut care a aruncat cifra mai mare executa mutarea celor doua zaruri impreuna. In cazul in care jucatorii au aruncat acelas numar se reia aruncarea, pana cand numerele se diferenteaza intre ele. Acest lucru se intimpla la fiecare inceput de linie si are ca scop inceperea liniei de catre-fiecare jucator cu sanse egale.

3. Aruncarea zarurilor se face numai din pahar, dupa scuturarea paharului, numai in partea dreapta a tablei de joc a fiecarui jucator. Aruncarea este, valida numai atunci cand zarurile stau, indubitabil, pe toata suprafata tablei dejoc.Nu este valabila atunci cand unul, sau amandoua, zarurile sunt deasupra unui pull, sau cand sunt in partea stanga a tablei de joc. De asemenea nu este valabila daca unul, sau amandoua, zaruri ies din suprafata tablei.

4. Jucatorul va arunca zarurile numai in momentui in care adversarul isi va fi ridicat zarurile de pe suprafata de joc. Orice aruncare in timpul in  care adversarul nu si-a ridicat zarurile va fi considerata nula si se repeta.

5. Mutarea va fi considerata inchelata in momentul in care jucatorul isi ridica zarurile de pe suprafata de joc. NOTA BENE – Nu functioneaza regula – Pull-ul atins trebuie mutat,pana cand jucatorul isi ridica zarurile.

6. Fiecare jucator arunca cu propria sa pereche de zaruri. Se uziteaza ca fiecare  jucator, la inceputui partidei sa imprumute de la adversar un zar, astfel incat sa joace fiecare cu unul din zarurile lui si cu unul al adversarului, aceasta pentru a nu exista nici un fel de dubiu  asupra corectitudinii zarurilor.

Scris de Administrator   @   12 martie 2011 0 comentarii

0 Comentarii

Nici un comentariu inca. Fii primul care scrie un comentariu!
Scrie un comentariu

 
Copyright © 2010 BACKGAMMON-ROMANIA.RO | Site realizat de Navodari WebDesign